El blog del Departament TIC

Aquest mateix any escolar la nostra escola ha creat el Departament de TIC amb la finalitat d’impulsar l’ús de les noves tecnologies, tant per l’ensenyament dels professors com per a l’aprenentatge dels alumnes.

No és que abans no féssim ús de les tecnologies de la informació, ben al contrari hem estat pioners en molts aspectes, com a la creació d’una xarxa interna amb Internet a la nostra escola que des de fa anys connecta tots els ordinadors del Centre, classes d’informàtica des de Primer de Primària fins a Segon de Batxillerat, hem realitzat experiències amb BSCW amb alumnes y professors, pàgines web amb els alumnes, la pàgina web corporativa que des de  l’any 1998  recull tota l’activitat de l’escola i, més recentment, el blog de noticies, la wiki del Departament de Matemàtiques, la xarxa social de professors i la xarxa d’alumnes (no poso l’enllaç ja que ambdues son privades i no es pot entrar sense el permís adient).  Des de fa molt temps s’han fet cursets per a professors i tasques d’informatització a diferents nivells.

Però els canvis recents que s’estan produint a la societat, reflectida a Internet amb la web social 2.0, obliguen a les escoles que no volen restar enrere a prendre mesures que inclouen la innovació educativa, fomentant l’experimentació innovadora, la formació del professorat i la progressiva incorporació de noves formes d’entendre l’educació amb els alumnes.

Així neix el Departament TIC del Amor de Déu, amb una clara vocació per innovar, formar, ajudar al professorat i aplicar noves metodologies d’ensenyament i d’aprenentatge, es a dir, millorar la qualitat educativa de la nostra escola.

Aquest blog anirà recollint les tasques i experiències realitzades al nostre Departament, que esperem siguin fructíferes per a tots.

Juan José de Haro
Cap del Departament

Anuncis

6 Respostes

 1. Hola Juanjo,

  Primer de tot Felicitats a tu i a tot l’equip, jo recordo el primers ordinadors que van haver a l’Amor de Dios, més que res pq vam ser els primers en fer informatica al cole quan era activitat extraescolar. Hi havia una sala amb uns 6 o 8 Katson i nomes tenim 2 unitats de cinta (tipus casette) per guardar les practiques. El profe es deia Ramon i ja ens va ensenyar a fer diagrames de fluxe!!! (bueno nosaltres li deiem esquelets 😉 ) teniem 10 anyets. Uns anys mes tard van arribar 4 pc XT amb 16M Ram i MSDOS i recordo que només els podiem fer servir amb la supervisió de l’Edu.
  Al principi nomes feiem Basic i Logo (gira tortuga) i més tard QBasic, fins i tot vam fer bases de dades amb fitxers!!!!!
  Després vam tenir les teves classes: wordstar, wordperfect, printmaster, lotus123, i l’alre d’estadistiques que ja no m’enrecordo com es deia.

  Ostres semblo “el abuelo cebolleta”.

 2. Hola Pilu!

  Parles de coses que jo no he conegut… com els Katson que mai he utilitzat o el professor Ramon que devia ser anterior a la meva arribada a la escola i mira que porto anys!

  Tot ha canviat molt i els darrers anys encara més. Només en processadors de textos he ensenyat WordPerfect (DOS i Windows), Word, Writer (OpenOffice) i ara Google Docs. I tants programes que molts d’ells ara no existeixen com el Harvard Graphics (crec que es aquest el que no recordaves) o el Paradox.

  Salutacions “abuelo cebolleta”!!

 3. Estimado Juan José y colegas autores.

  Paso de visita por el nuevo blog para desearles disfruten y se enriquezcan con el nuevo espacio que han creado así como agradecerles por la oportunidad que nos brindan al potenciar el intercambio producto de diferentes acercamientos y experiencias hacia las TICs en educación.

  Éxitos! Gabriela.

 4. Gracias Gabriela por asistir al nacimiento de este blog y por tus deseos de éxito.

  Saludos!

 5. Enhorabuena por la iniciativa.
  Estoy segura de que todos vamos a aprender de este blog.
  Un saludo,
  Bibiana

 6. Hola,
  yo también estuve cuando el colegio tenía los Katson. ( Vamos a escribir ahora todos los que aprendimos con los Katson jajaja)

  Debía ser aproximadamente sobre los años de 1987 a 1990 . Nosotros ya teníamos la informática como asignatura y programábamos en Basic. Eran pequeños programas de 6 o 7 líneas.

  Me acuerdo del herbie, un juego en el que el ordenador se hacía pasar por una persona. Le escribías : ¿cómo te llamas? o cuentame un chiste y el programa te contestaba : herbie o lo que fuera.

  Aunque alguna vez su respuesta no tenía mucho sentido, la mayoría de las veces sí tenía relación (o era convincente) con la pregunta que le hacías y sorprendía.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: